Namioty gastronomiczne
Prowadzenie restauracji jest dobrym pomysłem na biznes, jednak to branża, w której obroty w dużym stopniu są uzależnione od sezonu. Szczególnie lokale w dużych miastach w okresie wiosenno-letnim pustoszeją, gdyż ich potencjalni goście wyjeżdżają na wakacje. By zapobiec takim przestojom i nie być zmuszonym do czasowego zamknięcia lokalu, jego właściciel może dostosować ofertę do pory roku i miejsca przebywania gości –pomogą mu w tym namioty gastronomiczne.
Namiot gastronomiczny jako lokal sezonowy
Namioty restauracyjne wyróżniają się lekką konstrukcją, którą można w łatwy sposób zmontować na danym terenie, a po określonym czasie zdemontować i przewieźć w inne miejsce. Takie rozwiązanie sprawia, że jest to dobry sposób, aby restauracja podążała ze swoim menu za gośćmi, którzy wybierają się nad morze lub w góry. Kiedy lokal stacjonarny zaczyna tracić można tymczasowo zawiesić jego działalność i przenieść się z wyposażeniem do znanej turystycznej miejscowości.
Takie rozwiązane przynosi wiele korzyści. Z jednej strony firma nie traci dochodów. Z drugiej marka rozszerza swój zasięg i buduje renomę także w innych rejonach kraju. Niewątpliwie takie działanie jest możliwe dzięki lekkim konstrukcjom namiotów gastronomicznych. Producent, czyli firma 4Tech oferuje namioty o różnych wymiarach.
Namioty gastronomiczne całoroczne
Oferta namiotów restauracyjnych nie obejmuje jedynie konstrukcji sezonowych. Równie praktyczne są namioty gastronomiczne całoroczne, które stwarzają dodatkowe możliwości. Obiekty tego typu mogą pełnić funkcje lokali stacjonarnych lub uzupełniających, w których restaurator serwuje specyficzne menu (np. potrawy z grilla, ogniska czy bar piwny). Namiot restauracyjny zapewnia też dodatkową przestrzeń niezbędną do organizacji wesel, komunii, spotkań biznesowych czy dyskotek.
Specyfiką namiotów całorocznych jest zastosowanie do ich budowy odpowiednich materiałów i zapewnienie wysokiej termoizolacyjności. Uzupełniając taką konstrukcję o dodatkowe ogrzewanie, nawet zimą możesz zapewnić gościom komfort termiczny.
Dlaczego warto zdecydować się na namiot gastronomiczny?
Produkowane przez firmę 4Tech hale namiotowe przeznaczone do prowadzenia lokalu gastronomicznego wyróżniają się estetycznym wyglądem, lekkością konstrukcji oraz krótkim czasem budowy. Jeśli chcesz jak najszybciej rozpocząć działalność i serwować gościom wykwintne potrawy, pizzę czy dania z grilla namiot gastronomiczny to idealne rozwiązanie. Czas realizacji budowy hali ma też znaczenie dla jej kosztów. Decydując się na namiot restauracyjny, nie tylko przyspieszasz osiąganie pierwszych zysków, ale też mniej inwestujesz w obiekt.
Budujemy hale namiotowe dostosowane do potrzeb klienta
Firma 4Tech od wielu lat zajmuje się budową hal magazynowych, produkcyjnych, handlowych i innych wykonywanych z aluminium lub stali. W naszych obiektach wykonujemy też różne pokrycia dachowe, od plandek PCV, przez stałe dachy z blachy trapezowej lub płyty warstwowej, po nowoczesne Termo-Dachy. Obiekty wyposażamy też w bramy wjazdowe, okna i drzwi.
Jeśli planujesz kupno namiotu gastronomicznego, wykonamy dla Ciebie konstrukcję o takiej kubaturze, jaką nam wskażesz i zastosujemy rozwiązania, których oczekujesz. Skontaktuj się z nami, by omówić szczegóły.